Link050

Lid Centrale Cliëntenraad (CCR)

Lentis volwassen psychiatrie • vacature nr. 14118

Interessant of leuk aan deze vacature

Voor de centrale cliëntenraad zijn wij per direct op zoek naar een nieuw te benoemen lid. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als lid van de centrale cliëntenraad:

  • kun je de positie van cliënten versterken door altijd hun belang voorop te stellen;
  • hoor je als één van de eersten wat er speelt bij Lentis.
  • ben je lid van de raad voor de duur van minimaal vier jaar. Na deze periode is er een mogelijkheid tot verlengen met 4 jaar;
  • Je ontvangt een vacatievergoeding en een vergoeding voor reiskosten.
  • De mogelijkheid om scholing gericht op cliëntenraadswerk te volgen.

Daarom is de Centrale Cliëntenraad de plek voor jou!

De centrale cliëntenraad denkt mee over het zorgproces van Lentis en behartigt daarin de gemeenschappelijke belangen van cliënten. Geeft gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die voor cliënten van belang zijn zoals hygiëne, maaltijden/huisregels, cliënten informatievoorziening en kwaliteit van zorg. Je hebt de kans om bij te dragen aan kwalitatief goede zorg bij Lentis. De centrale cliëntenraad is gesprekspartner van de Raad van Bestuur van Lentis.

Taken en werkzaamheden

  • Je maakt je hard voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jou en mede cliënten.
  • Je denkt en praat mee op beleidsniveau.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

Dit zoeken we in jou

Jij kunt je goed in anderen verplaatsen en aangeven wat voor de meeste cliënten belangrijk is. Je kunt goed over alles meepraten en hebt interesse in de vele facetten die de psychiatrie rijk is. Je bent op een prettige manier kritisch, scherp, constructief en hebt een sociale inborst.

Je vindt het leuk om (soms ingewikkelde) teksten uit te pluizen op punten die interessant zijn voor mede cliënten. Daarnaast kun je goed omgaan met vertrouwelijke informatie. We verwachten een actieve houding van onze leden. Je neemt uiteraard je eigen persoonlijke ervaringen bij Lentis mee in gedachten, maar als lid van de centrale cliëntenraad kom je vooral op voor het algemene belang van alle cliënten van Lentis.”

Extra informatie

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Karin Sikkema, adviseur/coach, via 06 - 83673229. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij via 06 -57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure. De vacature loopt tot er een geschikte kandidaat is gevonden.

Wat is het verschil tussen een Centrale cliëntenraad (CCR) en een Cliëntenraad (CR) / commissie (Cie.)?

Voor de CCR is de Raad van Bestuur de belangrijkste gesprekspartner en daarvoor halen we input op uit de onderliggende cliëntenraden en commissies. We houden ons vooral bezig met zaken op beleidsniveau. Als lid van een cliëntenraad / commissie heb je directer contact met cliënten (bijvoorbeeld door afdelingsbezoeken) en communiceer je belangrijke informatie met de Centrale cliëntenraad.)

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen onkostenvergoeding, reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur, maximaal 12 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Zuidlaren, Hoofdgebouw E6,

Informatie over de organisatie

Lentis volwassen psychiatrie
E 36
9471 KA Zuidlaren
Website: https://www.lentis.nl

Print