Link050

Familieraad Lentis

Lentis volwassen psychiatrie • vacature nr. 14116

Interessant of leuk aan deze vacature

Voor de familieraad zijn wij per direct op zoek naar een nieuw te benoemen lid. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start.
Je zet je in voor de familie en/of verwanten van cliënten/patiënten binnen Lentis. Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid.
De familieraad bestaat op dit moment uit 7 personen; een voorzitter, een penningmeester en 5 algemene leden. We kunnen wel een aantal nieuwe leden gebruiken. Soms spelen zij een rol als vertrouwenspersoon en brengen zij knelpunten ter sprake in het overleg met de directie.
Als lid:

  • Behartig je de belangen van naastbetrokkenen van cliënten/patiënten die zorg ontvangen van Lentis, in relatie tot de continuïteit van de zorg in het algemeen.
  • Denk je mee over de opzet van familiebijeenkomsten, houd je in de gaten of die wel door alle afdelingen georganiseerd worden.
  • Overleg je met de leiding en de aandachtfunctionarissen van de afdelingen over de invulling van het familiebeleid.
  • Krijg je een vergoeding voor de tijd die je aan de werkzaamheden kwijt bent.

Taken en werkzaamheden

Wat ga je doen?

  • Je maakt je hard voor onderwerpen die belangrijk zijn voor de naastbetrokkenen.
  • Je neemt deel aan de activiteiten van de familieraad.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

Dit zoeken we in jou:
Jij kunt je goed in anderen verplaatsen en aangeven wat voor de meeste cliënten belangrijk is. Je kunt goed over alles meepraten en hebt interesse in de vele facetten die de psychiatrie rijk is.
Je bent op een prettige manier kritisch, scherp en constructief. Je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie. We verwachten een actieve houding van onze leden. Je neemt uiteraard je eigen persoonlijke ervaringen bij Lentis mee in gedachten, maar als lid van de cliëntenraad / commissie kom je vooral op voor het algemene belang van de cliënten van Lentis.

Extra informatie

Enthousiast of meer weten?
Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Anneke Laan via centralefamilieraad@lentis.nl of via telefoonnummer: 06-45576455 ( op ma,di, do en vrij) Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij via 06 -57583974 of 050 – 409 78 78.
De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen onkostenvergoeding, reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Zuidlaren, Hoofdgebouw E6,

Informatie over de organisatie

Lentis volwassen psychiatrie
E 36
9471 KA Zuidlaren
Website: https://www.lentis.nl

Print