Link050

Ambassadeur Diversiteit & Inclusie

Rode Kruis • vacature nr. 14096

Interessant of leuk aan deze vacature

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Wij doen dat vanuit ons hart, met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Voel jij je aangesproken door deze waarden? En wil je graag deel uitmaken van een groep vrijwilligers die zich met passie inzet voor diversiteit en inclusie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Voor het district Groningen zoeken wij een Vrijwillig Ambassadeur Diversiteit & Inclusie.

Taken en werkzaamheden

Wat houdt dit dan concreet in?
Voor het district Groningen zijn wij op zoek naar een Vrijwillig Ambassadeur Diversiteit & Inclusie (D&I). In deze rol draag je bij aan een diverser en inclusiever Rode Kruis. Samen met de leden van de werkgroep Diversiteit & Inclusie werk je aan concrete doelen, zoals het werven van diverse vrijwilligers, het creëren van een inclusieve omgeving en het integreren van diversiteitsprincipes in onze hulpverlening.

‘”Ik denk dat diversiteit en inclusie het hart raakt van onze samenleving. Daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen om deze mooie Rode Kruis organisatie nog diverser te maken en ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt ” Ella Bos-Mainassy, ambassadeur D&I.

Wat ga je doen?
Als ambassadeur maak je deel uit van de werkgroep D&I. Je trekt gezamenlijk op om de volgende activiteiten uit te voeren:

  • Een keer per zes weken deelnemen aan een overleg waar je meedenkt en meebeslist over het diversiteitsbeleid in Groningen.
  • Contacten leggen met relevante organisaties om samenwerkingen aan te gaan.
  • Meehelpen bij het organiseren van activiteiten die aansluiten op het thema diversiteit en inclusie.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een toekomstplan om diversiteit en inclusie verder te versterken.
  • Eventueel kun je deelnemen aan landelijke vergaderingen in Den Haag, fysiek of digitaal.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je hebt ervaring of affiniteit met Diversiteit & Inclusie.
  • Je wilt actief bijdragen aan een organisatie waarin iedereen zich welkom voelt.
  • Je bent een netwerker en geniet van het leggen van nieuwe contacten.

Extra informatie

Wij komen graag met je in contact! Stuur je cv en motivatie naar tvm.noord@rodekruis.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Zahra Taha, Coördinator Hulpverlening, via 06-46600146
Wij zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers en laten ons niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Kantoor Rode Kruis

Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/

Print