Link050

Medewerker Steunpunt Huren Groningen

Spoed
Steunpunt Huren Groningen • vacature nr. 14029

Interessant of leuk aan deze vacature

Ben jij bezig met je rechtenstudie en wil je graag praktijkervaring opdoen terwijl je hierbij mensen helpt? Kom dan ons team versterken bij het Steunpunt Huren Groningen. Wij zijn een kleine gezellige stichting die zich inzet voor het geven van kosteloos en laagdrempelig (juridisch) advies aan huurders. Daarbij bemiddelen we vaak tussen huurders en verhuurders. Ons kantoor, gelegen aan het Damsterdiep, bevindt zich in een voormalig café hetgeen bijdraagt aan de gezellige en informele sfeer op de werkvloer. Daarnaast hebben we een maandelijkse borrel en zo nu en dan een uitje met ons team.

Is dit iets voor jou? Lees dan gauw verder.

Taken en werkzaamheden

Als vrijwilliger bij het Steunpunt Huren Groningen zijn er verschillende taken die je zult uitvoeren. Je gaat de huurders juridisch advies geven en waar nodig bemiddelen tussen huurders en verhuurders. Dit gebeurt op verschillende manieren:

  • Op kantoor beantwoord je voornamelijk vragen per e-mail en zoek je naar oplossingen. Vaak werk je samen met de andere vrijwilligers, om zo tot de best mogelijke oplossing voor de huurder te kunnen komen.
  • Elke woensdag van 13:00 tot 15:00 hebben we een inloopspreekuur waarbij je mensen persoonlijk te woord staat en van advies voorziet.
  • Je kunt ook huisbezoeken afleggen, bijvoorbeeld om de gebreken van een woning in kaart te brengen en een huurprijscheck uit te voeren.
  • Niet alleen zal je hier ervaring in de praktijk opdoen, ook leer je hierbij correcte (juridische) mails op te stellen, om te gaan met allerlei verschillende mensen, en te onderhandelen met verhuurders. Dit alles in samenwerking met de mede-vrijwilligers en de directeur van de stichting. Omdat je in direct contact staat huurders en de verhuurders doe je dus tegelijkertijd meteen praktijkervaring op.

Minimale opleidingsniveau: hbo/wo

Vaardigheden en kwaliteiten

Wij zijn op zoek naar WO of HBO rechten studenten in Groningen die sterk geïnteresseerd zijn in het huurrecht en minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iemand intrinsiek gemotiveerd is om anderen te helpen en dat er zowel individueel als in teamverband kan worden samengewerkt. Vanzelfsprekend vinden wij het belangrijk dat iemand de Nederlandse taal goed beheerst, in woord en geschrift.

Extra informatie

Informatie over de organisatie: https://steunpunthurengroningen.nl/

Meer weten om hoe het is om als vrijwilliger te werken? Lees hier een van de vrijwilligersverhalen: www.link050.nl/vrijwilligersverhalen/studenten-bemannen-het-steunpunt-huren/

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Kantoor Steunpunt Huren Groningen, Damsterdiep 36

Informatie over de organisatie

Steunpunt Huren Groningen
Damsterdiep 36
9711 SM Groningen
Website: https://www.steunpunthuren.nl

Print