Link050

Bezoekvrijwilliger Laatste Levensfase

Humanitas • vacature nr. 13972

Interessant of leuk aan deze vacature

Niet bang voor de dood?
Als mensen in de laatste levensfase terechtkomen en thuis willen overlijden, komt er veel op hen af. En op hun mantelzorgers. Als vrijwilliger kun je dan van onschatbare waarde zijn. Door tijd, aandacht, ondersteuning te bieden in de laatste levensfase.

Als vrijwilliger bij VPTZ kom je in een vrijwilligerspool terecht. Wanneer we een nieuwe aanvraag binnen hebben en denken dat jij mogelijk de perfecte vrijwilliger bent voor die situatie, nemen we contact met je op om te overleggen. Het is dan aan jou om aan te geven of je akkoord bent en op bezoek wilt voor een kennismaking, of om aan te geven dat je de komende periode geen tijd hebt of zelf geen match ziet.

Taken en werkzaamheden

In overleg met de zieke/ mantelzorger wordt gekeken wat voor hen prettig is. Het kan zijn dat rustig bij het bed zitten, een praatje maken of niks zeggen voldoende is, zodat de mantelzorger met een gerust hart even weg kan of iets anders kan doen. Misschien wil de zieke wat afleiding door een spelletje te doen, voorgelezen te worden of samen muziek te luisteren. Of heeft hij/zij een goede dag en wil wel buitenshuis iets doen.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Van jou als vrijwilliger vragen we een open houding te hebben naar de deelnemers en hun naasten. Dit vraagt van jou dat je je bewust bent van je eigen waarden, grenzen en ideeën over een waardig levenseinde. En dat je bereid bent hierover na te denken en op te reflecteren.
  • Als vrijwilliger bij Humanitas vragen we je om te werken vanuit gelijkwaardigheid. Je bent nadrukkelijk geen professioneel hulpverlener, maar staat naast de deelnemer. Hierbij ga je altijd zo veel mogelijk uit van de eigen regie en kracht van de deelnemer.
  • Ervaring in de zorg en/of met de laatste levensfase is geen vereiste. Twijfel je of dit vrijwilligerswerk bij je zou kunnen passen? We gaan graag met je in gesprek om hier samen achter te komen.

Extra informatie

VPTZthuis van Humanitas Groningen is aangesloten bij de koepelorganisatie VPTZ Nederland. Daar kun je bijvoorbeeld ervaringen van andere VPTZ vrijwilligers beluisteren. Of lees de bijzondere ervaring van een vrijwilliger over het bieden van ondersteuning tijdens de coronaperiode.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur 3 tot 6 maanden
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 8 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie Bij deelnemers thuis

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print